ahccr_logo_1_white.png

Nejlepší vánoční dárek

Nejhezčí dárek je dostat nějakého živého tvora. Pro mě to byl kůň. Mám ráda koně a jednou se mě rodiče zeptali, jestli bych nějakého nechtěla. Ale já jsem nevěděla, co jim na to mám říct. Dlouho jsem svou odpověď odkládala a naši se se mnou pak už na tohle téma nebavili.

A přišli Vánoce. Když jsme si s mojí sestrou klekli k Vánočnímu stromečku a začali jsme rozbalovat dárky, narazila jsem na jeden ve tvaru velké obálky. Co by to mohlo být? Třeba… nějaký poukaz na něco, co já vím na co. Když jsem to však rozbalila, uviděla jsem doklady o původu koně – Legacy Red Peper – a fotky malého zrzavého hříbátka s hvězdičkou uprostřed čela. Vytryskly mi slzy, byla jsem hrozně dojatá.
Pak přišla myšlenka, že si ze mě jenom vystřelili. Byla to však skutečnost. A když se mě zeptali, co na to říkám, nebyla jsem schopná slova.

Teď už to budou 2 roky, co ji mám. Má hrozně šikovná holčička. Mám ji ráda .
Už jsme spolu byly na Appaloosa show, kde jsme se suprově umístily. Taky jezdíme na kurzy a chceme se učit a učit, abychom toho uměly co nejvíce.

Peprnka má svojí hlavu a pokaždé vyzkouší, jestli jí náhodou dneska neprojde udělat si to po svém, ale je moc učenlivá a je s ní legrace. Mám jí moc ráda.

Přeji všem Appíkům krásné Vánoce a hodně stejně povedených dárků všem!!!

Anita Váchová, 15 let